Paunochné Andorka Márta

A kineziológia meghatározása : A Görög kinez (mozgás) és logos (tudomány) szavakból ered. Eredeti jelentése a mozgás tudománya. Személyiség, képességfejlesztő módszer, ami pedagógiai és pszichológiai elemeket tartalmaz. Aktiválja, bekapcsolja a test öngyógyító képességét. A kineziológiai kezelés célja a jelenbeli és múltbéli stresszek feloldása speciális technikák segítségével. Energia kiegyensúlyozás, az agyféltekék összehangolása és ezen keresztül az öngyógyító folyamatok beindítása. Minden kineziológiai rendszer használja az izomtesztelést annak megállapítására, hogy hol és milyen energia elakadások vannak a testben.

Izomtesztelés: A kineziológia eszköze az izomtesztelés.Agyunk tárolja az információkat,ezt mindenki tudja.A kineziológiai izomteszt -mint biofeedback azaz visszacsatolás – segítségével lehetőségünk van a tárolt információk lehívására.Felderíteni és kijavítani a különböző “működési zavarokat”.

Hogyan működik az izomtesztelés? Izmaink működését agyunk irányítja.Az izmok közvetítik az agy ,illetve a test memória szinten tárolt információkat.Idegi áramköröket vizsgálunk az izomtól az agyig és vissza.Így kapunk visszajelzést hogy bizonyos funkciók energetikailag megfelelően működnek-e,illetve hol van stressz a “rendszerben”.