FÜLAKUPUNKTURÁS ADDIKTOLOGIA

Miből áll a fülakupunktúra terápia?

A terápia abból áll, hogy az aktív pontokat mechanikusan stimuláljuk. Erre több módszer is van, lehet hajszálvékony tűket szúrni a megfelelő reflex területre, léteznek tartós tűk és mágnesgolyók melyek napokig benn maradhatnak a fülben. Nagyon hatékony a kézzel történő fülmasszázs is.

Minden módszer ugyanazt a hatást éri el, beavatkozik a szervezet energia folyamataiba és jótékonyan befolyásolja az egész szervezet működését, azaz gyógyít. Az eredmény nagyon gyorsan jelentkezik, a tű beszúrását követően szinte azonnal történik valamilyen pozitív változás, például percek alatt csökken a fájdalom, a kliens megnyugszik, ellazul.

A fülakupunktúra hatásosan alkalmazható, ha valaki dohányzásról szeretne leszokni,fogyókúra elősegítésére és szenvedélybetegségek esetén illetve a szervezet méregtelenítése.

A terápia folyamán 6 pontot szúrunk, mindkét fülbe. Ez 2 nyugtató pont, vese- máj- ill. tüdőpontok valamint étvágycsökkentő pont. A tűk kb 45 percig maradnak a fülben, ezalatt a kliens relax-zenét hallgat és pihen. Hatásosan alkalmazható tartós mikrótűkkel, ami 1 hétig maradhat a fülben, így folyamatosan stimulálják a megfelelő pontokat. A tűk helyett alkalmazhatók mágnesgolyók is.

A megfelelő hatás eléréséhez kúraszerű alkalmazás -minimum 10 alkalom-szükséges.

Fogyókúra fülakupunktúrával

A fülakupunktúra biztonságosan és mellékhatás mentesen segíti a fogyást. Jelentősen csökkenti az étvágyat. Megszűnik az éhségérzet. Javítja az anyagcserét. Kiüríti a felhalmozódott folyadékot a kötőszövetekből. Oldódik a feszültség a diéta során. Csökken az ingerlékenység. Javítja a kedélyállapotot.

Négy hét alatt akár 6-8 kg súlycsökkenés érhető el megfelelő diéta és mozgás mellett, amit nagymértékben befolyásol a kiindulási súly, az életkor, betegségek, rendszeresen szedett gyógyszerek.

A megfelelő hatékonyság elérése érdekében a heti három alkalommal, hagyományos akupunktúrás tűvel történő kezelés javasolt. A nagyon vékony tűkkel való szúrás enyhe, csípő érzést okozhat.

Tartós mikrotű alkalmazása esetén elegendő heti egy alkalommal a kezelés.

Emlékeztető kezelések amelyek elősegítik, hogy ne szedjük vissza leadott kilóinkat: 1,5-2 havonta javasolt egy három, egymást követő alkalomból álló kezelés a fogyásért felelős pontok újra stimulációja miatt. Ez segít,hogy tartósan megtartsuk a súlyunkat.

Gyermekeknél 14-16 éves kortól alkalmazható. Felső korhatára nincs a kezeléseknek.

A rendszeres fülakupunktúrás kezelések (kúrák és emlékeztető szúrások) segítségével a diéta, fogyókúra könnyedén, kellemes közérzet mellett tartható, és normalizálódik a testsúly.

Ajánlott étrend és méregtelenítés:

  • Kávé helyett fogyasszon 1-2 csésze zöld teát
  • Méregtelenítő gyógytea: gyermekláncfű gyökér, kamilla, nyárfalevél, édes köménymag, csipkebogyó, hibiszkusz, borsmenta, citromfű, aranyvessző, egy-egy arányú keveréke.
  • A mixből 2 púpos teáskanálnyit két és fél dl vízzel leforrázunk, majd 10 perc állás után leszűrjük és elfogyasztjuk.

Ha ez túl bonyolult, ihat naponta 2-5 dl csalánteát (2 dl-ről folyamatosan növelve az adagot) ez a vesét tisztítja, kúra szerűen max. 2 hétig alkalmazható!

A kúra ideje alatt mérsékelje, vagy hagyja el a cukor és cukorpótlót! Igyon naponta minimum 2-2,5 liter jó minőségű ásványvizet! Kizárólag szárnyas húst tenyérnyi darabot fogyasszon ! Minden étkezéshez zöldség fogyasztható, párolva illetve nyersen. Lehetőségek szerint kerülje a fehér kenyér illetve tészta fogyasztását! Vacsorára tenyérnyi sovány sajtot és zöldségféléket egyen! A vacsorát max. 18-óráig fogyassza el! Ajánlatos esti testmozgást végezni, ez lehet sietős járás, (120-as pulzusszám), 40 perc intenzív séta (éjszaka is éget!) Lefekvés előtt fél órával egy pohár víz ivása ajánlott.

Sok sikert kívánok !

Tanfolyamok, képzések

A stresszt a mai kor „betegségének” tartják. A mai felfokozott világunkban egyre nagyobb szükségünk van arra, hogy megfelelően kezelni tudjuk a minket érő negatív hatásokat. Ehhez bizonyos technikák elsajátítására van szükség. Szeretnénk segíteni abban, hogy megtanuljatok ellazulni, relaxálni, meditálni és fennálló problémákat elengedni.

Manapság igen fontos lenne, ha szánnánk magunkra naponta időt, amikor megtisztítjuk gondolatainkat, végiggondoljuk céljainkat és az ahhoz vezető utat megtervezzük.

Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani az 5 alkalomból álló foglalkozással.

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book.

Book an Appointment Gift to a Friend